ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θερμό επεισόδιο» Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία - Τι συνέβη

Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας
Intimenews

«Θερμό επεισόδιο» με Δένδια και Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία για χωρικά ύδατα και casus belli

«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να επαναλαμβάνει για ακόμα μία φορά η Τουρκία επιλέγει να αγνοεί τα θαλάσσια σύνορα με casus belli.

Συγκεκριμένα, σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε με εμπεριστατωμένη ομιλία και χάρτες το τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο συμφωνία, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος πρέσβης ανέφερε ενοχλημένος ότι το casus belli εκδόθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση όταν η Ελλάδα αποφάσισε να διεκδικήσει την οριοθέτηση των ΑΟΖ και την επέκταση των θαλάσσιων συνόρων της, διαστρεβλώνοντας τον πραγματικό χρόνο των γεγονότων.

Μάλιστα διέκοψε τον κ. Δένδια, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να του εξηγεί πως τα όσα περιέγραψε είναι η πραγματικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στο 34:44 η ερώτηση του Τούρκου Πρέσβη στη Νορβηγία και η απάντηση Δένδια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμένη απάντηση Δένδια σε Ερντογάν για την τουρκική προπαγάνδα