Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση το ΚΙΝΑΛ - Μέτωπο κατά της κυβέρνησης με φόντο την ακρίβεια

ΚΙΝΑΛ ακρίβεια Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΙΝΑΛ: Ανεβαίνουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι με φόντο την ακρίβεια 

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα αλλαγής συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και να επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή τις αυξήσεις στην ενέργεια και σε μια σειρά βασικών αγαθών, με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πλήττονται από το κύμα ακρίβειας.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει επικρίνει επανειλημμένα τη κυβέρνηση για απραξία απέναντι στις τεράστιες στρεβλώσεις και για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την σοβαρή εποπτεία της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει προτείνει τα ακόλουθα μέτρα:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού
  • μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια
  • μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα
  • ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για συνταξιούχους (νέο ΕΚΑΣ)

Στο πλαίσιο λοιπόν της ανάδειξης των προτάσεών του κατά του κύματος ακρίβειας, σήμερα Σάββατο κλιμάκια από βουλευτές και στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις, σε πολλές περιοχές της χώρας, με κομματικά στελέχη, επιμελητήρια και φορείς, θα ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ και θα επισκεφθούν τοπικές αγορές, όπου θα διανείμουν και το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει τις προτάσεις μας.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα ξεκινήσει και σχετική διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος.

Στον Πειραιά σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί σήμερα στον Πειραιά, όπου στις 10:30 -στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο- θα συναντηθεί με φορείς της πόλης.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί την αγορά του Πειραιά μαζί με στελέχη του Κινήματος.

Στο 6,2% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Ιανουαρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2021 προέκυψε αύξηση 6,2% έναντι μείωσης 2,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά τον μήνα Ιανουάριο 2022, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2021, παρουσίασε μείωση 0,3% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2021 - Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 1,9% έναντι μείωσης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Φεβρουαρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια με δράσεις και καμπάνια σε 20 νομούς της χώρας

Στο 6,2% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Σε υψηλά 25 ετών