ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Οι εσωκομματικές «τρικλοποδιές» και η επιμονή στην εξωστρέφεια

Αλέξης Τσίπρας: Οι εσωκομματικές «τρικλοποδιές» και η επιμονή στην εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει -στη παρούσα φάση- το εσωκομματικό μέτωπο και να επικεντρωθεί στην αντιπολιτευτική του τακτική.

Αποφασισμένος να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια που καταβάλει στο να απευθυνθεί σε ακροατήρια και σε πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν άλλα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της συνέντευξης Ευκλείδη Τσακαλώτου που προκάλεσε νεύρα και αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», δημιούργησαν νέο γύρο εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται -ακόμα και στις δημοσκοπήσεις- για πρώτη φορά πραγματική φθορά της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης, που τον μόνο που θα βόλευε, θα ήταν το Μέγαρο Μαξίμου.

Γι' αυτό και δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ επί του θέματος αρνήθηκαν να τοποθετηθούν ακόμα και οι στενοί του συνεργάτες, που αρκέστηκαν να τονίσουν ότι καλύφθηκαν πλήρως από το διευκρινιστικό κείμενο του συντρόφου τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει -στη παρούσα φάση- το εσωκομματικό μέτωπο και να επικεντρωθεί στην αντιπολιτευτική του τακτική, με στόχο να πιέσει ακόμα περισσότερο την ήδη πιεσμένη από την ακρίβεια -κατά κύριο λόγο- κυβέρνηση. Αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα, επιτρέπει στον Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει ακροατήρια που παραδοσιακά ψηφίζουν άλλα κόμματα, ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο τέως πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με εμπόρους, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος της ακρίβειας. Επίσης, πρόκειται για έναν χώρο που παραδοσιακά οι συντηρητικές δυνάμεις υπερτερούν – κάτι που γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τον συσχετισμό δυνάμεων στους φορείς όπου συσπειρώνονται.
Παράλληλα, την Τετάρτη, αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα μία περιοδεία εντός της Αττικής, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με πολίτες και επιχειρηματίες.

«Πλιάτσικο» με «σφραγίδα» Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να αναδείξει ένα ακόμα θέμα στο οποίο ποντάρει πολλά, που δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των δημόσιων ταμείων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και μίλησε για απευθείας αναθέσεις ύψους 6,7 δις, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έτσι ώστε να διαχειριστεί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολούθησαν συντονισμένα πυρά επί του ίδιου θέματος από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να σημειώνει ότι «η κυβέρνηση μοιράζει χρήμα σε κολλητούς και ημετέρους λες και είναι δικό της, λες και δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, λες και δεν υπάρχουν δικλείδες για το πώς θα έπρεπε να υπογράφονται οι δημόσιες συμβάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.