ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb: Πολύ σύντομα στη Βουλή η διάταξη για το πλαφόν στα καύσιμα

Οικονόμου στο Newsbomb: Πολύ σύντομα στη Βουλή η διάταξη για το πλαφόν στα καύσιμα
Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν για τα κέρδη στα καύσιμα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν για τα κέρδη στα καύσιμα

«Πολύ σύντομα» θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για το πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Σκοπός της ρύθμισης είναι να προστατεύει τους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια και από ενέργειες που δεν δικαιολογούνται» είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «έχουμε παρατηρήσει μεγάλη αύξηση τιμών αλλά η κοινή λογική λέει ότι δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται μέσα σε λίγες ώρες στον Έλληνα καταναλωτή».

«Όπου παρατηρούνται τέτοιες πρακτικές δίνουμε εργαλεία στις ελεγκτικές αρχές για να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν τον σωστό τρόπο λειτουργίας της αγοράς» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr και για το έκτακτο επίδομα Πάσχα το οποίο δεν απέκλεισε λέγοντας ότι εκτός από τα μέτρα οριζόντιας στήριξης χρειάζονται και στοχευμένες παρεμβάσεις. «Υπάρχει κόσμος που θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε εργαλείο, σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Οδηγός» για το πλαφόν ο Σεπτέμβριος του 2021

Για τα μέτρα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως το πλαφόν για όσους εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα εφαρμοστεί με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημείωσε ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι'αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων - εξόδων.

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν στα καύσιμα: Με «οδηγό» τον Σεπτέμβριο του 2021 το φρένο στις αυξήσεις