ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας με τη Συντονιστική Επιτροπή Ουκρανικών Κοινοτήτων

Συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας με τη Συντονιστική Επιτροπή Ουκρανικών Κοινοτήτων
Oι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας.

Στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων συναντήθηκαν την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης με την Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια. Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα, δηλώνοντας, παράλληλα, τη διαθεσιμότητα της για την ενίσχυση των δράσεων και πρωτοβουλιών εν όψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν από τις Ουκρανικές κοινότητες, η «Γη του Πελαργού», ο «Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα», η «ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη», η «Ukrainian Women in Greece», η κοινότητα «Μπορισθένης», η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου.

Oι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας αναφορικά με τα γεγονότα καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Υπουργείο Εργασίας: Επιλύθηκε οριστικά η δικαστική εκκρεμότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων