ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογικό «συναγερμό» διαρκείας θέτει ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε προεκλογικό «συναγερμό» διαρκείας θέτει ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Σε κατάσταση «συναγερμού» για την πιθανότητα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, έθεσε από χθες την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση πως η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη για την κυβέρνηση.

Τα όσα είπε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως πρωθυπουργός, επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα κατέγραφε το κλίμα που μετέφεραν οι στενότεροι συνεργάτες του. Η εκτίμηση πως οι κάλπες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ, πλέον, είναι η κυρίαρχη στην ηγεσία του κόμματος.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας επί της ουσίας τους πάντες σε κίνηση.

Μάλιστα, την έναρξη αυτής της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας θα την «εγκαινιάσει» ο ίδιος, περιοδεύοντας σήμερα στη Μεσσηνία, που αποτελεί διαχρονικά ένα από τα «κάστρα» της Δεξιάς. Είναι η δεύτερη «επίθεση» που θα πραγματοποιήσει σε ένα «προπύργιο» της Νέας Δημοκρατίας στη Πελοπόννησο, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες είχε επισκεφθεί τον κάμπο της Αργολίδας, σε μία επίσκεψή που κατά τους συνομιλητές του πήγε απροσδόκητα καλά.

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προσπαθεί απλά και μόνο να φέρει κοντά του μόνο τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Στόχος του είναι να διευρύνει το ακροατήριο του κόμματος ακόμα και σε συντηρητικούς πολίτες, εκείνους δηλαδή που παραδοσιακά στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν από το περιβάλλον του, η νέα κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες -το τονίζουν ιδιαίτερα αυτό για να αναδείξουν πως δεν προκλήθηκε εξαιτίας της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία- χτυπάει τους πάντες. Και σε πολύ μεγάλο βαθμό αγρότες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δηλαδή τα κοινωνικά στρώματα που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα.

Και σε αυτούς θα επιχειρήσει να απευθυνθεί αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, με σκοπό να καταφέρει ένα διπλό «χτύπημα» στο Μέγαρο Μαξίμου.