ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Να εγκαταλείψει η Τουρκία παράλογες θεωρίες - Στις 18:30 επικοινωνία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Να εγκαταλείψει η Τουρκία παράλογες θεωρίες - Στις 18:30 επικοινωνία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη
Πώς σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.
INTIME - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κίνημα Αλλαγής: «Να εγκαταλείψει η Τουρκία παράνομες και παράλογες θεωρίες για «γαλάζια πατρίδα» ή αποστρατικοποίηση των νησιών μας».

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:30 έχει προγραμματιστεί η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη, για να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για την χθεσινή συνάντηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση των δυο ηγετών είδαν με θετική διάθεση την προσπάθεια της Αθήνας να «σπάσει» ο πάγος με την Άγκυρα.
Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε θετικό το όποιο βήμα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων της προηγούμενης περιόδου. Όμως τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της «γαλάζιας πατρίδας» ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Η ανθρωπότητα ζει σε μια νέα πραγματικότητα μετά την παράνομη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες αλλάζει με ραγδαίο τρόπο τις προτεραιότητες των κρατών. Οι αυτοκρατορικές αναθεωρητικές απόψεις ηγετών όπως του κ. Πούτιν, πρέπει να μπουν στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας.

Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη, την ευημερία και την σταθερότητα μεταξύ των λαών. Αυτό είναι και το μήνυμά μας προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.

Θεωρούμε θετικό το όποιο βήμα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων της προηγούμενης περιόδου. Όμως τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της «γαλάζιας πατρίδας» ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Απαιτούνται εδώ και τώρα νέα μέτρα για την ακρίβεια