ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Νόμος και τάξη για τη λαθρομετανάστευση

Σαμαράς: Νόμος και τάξη για τη λαθρομετανάστευση

«Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Facebook για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης.

«Το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία οργιάζουν, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια», υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος.

«Αστυνόμευση δεν υπάρχει, φυλακές δεν υπάρχουν, κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, δεν πάει άλλο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι είναι ανάγκη οι χώρες της νότιας Ευρώπης να φτιάξουν μια ασπίδα συνεργασίας για να σταματήσει επιτέλους η εισροή παράνομων μεταναστών.

«Πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, λεφτά δεν υπάρχουν και ας έλεγε ο Παπανδρέου το αντίθετο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρώπης και ήδη έχω μιλήσει με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι αναγκαίο να ελέγχονται πλέον και οι εκμισθωτές κατοικιών.

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την έννοια του κατεπείγοντος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Α. Σαμαράς: