ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου το μήνυμα Τσίπρα για την 25η Μαρτίου

Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου το μήνυμα Τσίπρα για την 25η Μαρτίου
Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε στίχους του Γιάννη Ρίτσου για να στείλει το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε στίχους του Γιάννη Ρίτσου για να στείλει το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ως έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο σημειώνοντας ότι «μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος».

«Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος» προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγει με χρόνια πολλά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες απανταχού στον κόσμο.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων, αλλά και διαχρονικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της οικουμένης.

Μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος.

Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος:

Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού στον κόσμο!