ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικός ο απολογισμός της ΝΔ

Θετικός ο απολογισμός της ΝΔ

Αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα, τόσο το μοντέλο Ανάπτυξης όσο και το σύστημα διακυβέρνησης, εμφανίστηκε χθες στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος ήδη ετοιμάζεται για την εμφάνιση της προσεχούς Πέμπτης στο Ζάππειο όπου θα παρουσιάσει το υπόλοιπο «γαλάζιο» πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, εγγυήθηκε πως στις πρώτες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια:

1ον Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.

2ον Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για την απόκτηση απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

3ον Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών που θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια.

4ον ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.

Η χθεσινή παρουσία του αρχηγού της ΝΔ στο Ζάππειο περιλάμβανε όμως και μια σειρά δεσμεύσεων, όπως:

  • Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων
  • Αποκατάσταση πολυτεκνικών επιδομάτων
  • Στήριξη σε κτηνοτρόφους
  • Στήριξη δανειοληπτών και ομολογιούχων ελληνικού δημοσίου
  • Διατήρηση 13ου και 14ου μισθού
  • Όχι στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων
  • Ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ με αιχμή την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • Σταδιακή μείωση φόρων με στόχο το 15% στις επιχειρήσεις
  • Τρία κλιμάκια ΦΠΑ 19% , 9% και 5% για το τουριστικό πακέτο
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή και για τα φυσικά πρόσωπα με ανώτατο συντελεστή το 32%
  • Επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας
  • Όχι στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών
  • Ενσωμάτωση του ειδικού τέλους ακινήτων σε ένα νέο μικρότερο φόρο

Μήνυμα στους δανειστές

«Λεφτά δεν υπάρχουν», ήταν το βασικό σύνθημα που βροντοφώναξε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας εμμέσως τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ και τις υποσχέσεις του 2009 και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές πως δεν υπάρχουν λεφτά για νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε δημόσια σπατάλη.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στα άκρα

Λίγες ώρες μετά το Ζάππειο, από το Μαρούσι, όπου το Σάββατο το πρωί δέχθηκε επίθεση ο Πέτρος Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στα άκρα τονίζοντας πως η βία δεν είναι δικαίωμα. «Και κατάντημα για όσους το ανέχονται. Οι κουκούλες δεν είναι άποψη. Είναι ντροπή! Οι χιτλερικοί χαιρετισμοί είναι ντροπή! Σε μιαν Ελλάδα που κάηκε από τους Ναζί κι έζησε τη χειρότερη κατοχή πείνας, τρόμου και θανάτου, απ’ οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Ο Ελληνικός λαός πάλεψε τους Ναζί. Υπέφερε από τους Ναζί. Και τελικά νικήθηκαν οι Ναζί. Επί κατοχής κουκουλοφόροι και Ναζί ήταν ένα πράγμα. Να το θυμάστε: και τώρα ένα πράγμα είναι! Βλάπτουν τη Δημοκρατία και ντροπιάζουν τη χώρα ακριβώς το ίδιο. Εγώ το υποσχέθηκα: θα τους βγάλω τις κουκούλες. Θα δούμε ποιοι κρύβονται από πίσω τους. Κι εσείς απομονώστε όλους τους οπαδούς της βίας, όλους τους νοσταλγούς της τυραννίας και της κατοχής», είπε ο κ. Σαμαράς, λαμβάνοντας την «καλύτερη» ίσως αφορμή, όχι μόνο για να σταματήσει τις διαρροές προς τα δεξιά αλλά και για να επουλώσει τις ήδη υπάρχουσες πληγές.

«Υποχρεώνομαι σήμερα να θυμίσω, ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Στην απελπισία που γεννά η κρίση, εκεί που γεννιούνται ή δυναμώνουν οι χειρότεροι εφιάλτες», πρόσθεσε.

Στη ΝΔ δηλώνουν βέβαιοι πως τα χθεσινά σαφή μηνύματα της ηγεσίας θα αποτυπωθούν και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες ωστόσο απαγορεύεται ρητά –ήδη από την περασμένη Παρασκευή- να δημοσιοποιούνται.