ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Δεν είμαστε Αριστερά, είμαστε κομμουνιστές

Αλ. Παπαρήγα: Δεν είμαστε Αριστερά, είμαστε κομμουνιστές

Υπέρ της αποδέσμευσηςτης Ελλάδας από Ε.Ε. και ευρωζώνη τάχθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Εμείς δεν είμαστε κόμμα της Αριστεράς, είμαστε κομμουνιστές», τόνισε η κ. Παπαρήγα, ενώ απέρριψε για άλλη μια φορά τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αριστερά κόμματα, δίνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν το γαλλικό κομμουνιστικό κόμμα.

«Αν το εργατικό κίνημα και το κομμουνιστικό κόμμα ενσωματωθεί στη λογική της ΕΕ αναπτύσσεται γενικός συντηρητισμός που μπορεί να εκφραστεί πολύμορφα», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε ότι η επομένη των εκλογών «δεν θα φέρει τη λύση και πρέπει να βρει το λαό ετοιμοπόλεμο».

«Αν το ΚΚΕ υποκύψει να ανταλλάξει τις θέσεις του για να πάρει περισσότερες βουλευτικές θέσεις το κίνημα θα είναι πλήρως αφοπλισμένο α λα Γαλλία (...) το κάποτε πανίσχυρο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας έχει φθάσει να είναι ένα κόμμα του τίποτα», προσέθεσε.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, επισημαίνοντας ότι και η γαλλική επανάσταση, 50 χρόνια πριν γίνει, φαινόταν απραγματοποίητη, ενώ υποστήριξε ότι η ακροδεξιά και ο εθνικοσοσιαλισμός είναι γεννήματα του συστήματος.