ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη την Τρίτη για τους υδρογονάνθρακες - Επίσπευση της διαδικασίας και επενδύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης
Mε ενδιαφέρον αναμένονται αύριο το πρωί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού
Intime News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει αύριο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των σεισμογραφικών ερευνών στα αδειοδοτημένα οικόπεδα

Mε ενδιαφέρον αναμένονται αύριο το πρωί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και θεσμικών παραγόντων της αγοράς ενέργειας αναφορικά με την επανεκκίνηση του ελληνικού προγράμματος εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων.

Οι πρώτες ενέργειες πραγματοποιούνται στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης και ο πρωθυπουργός θα κάνει γνωστά τα αποτελέσματα των θαλασσίων ερευνών που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο νότιο και βόρειο Ιόνιο, ενώ παράλληλα θα στείλει μήνυμα στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις εξορύξεις, διευκολύνοντας παράλληλα την υλοποίηση των επενδύσεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες, στηρίζοντας πολιτικά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη χώρα μας είναι απόρροια της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της εκτόξευσης των διεθνών τιμών σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει αύριο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των σεισμογραφικών ερευνών στα αδειοδοτημένα οικόπεδα.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός αποκωδικοποιώντας το πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης έχει δηλώσει: «Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον».

Διαβάστε επίσης:

Ινστιτούτο Ενέργειας: Τεράστια τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου