ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κάποιος που στρατεύτηκε στο κόμμα το 2019

Παππάς: Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κάποιος που στρατεύτηκε στο κόμμα το 2019
Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές σε βάρος όσων κρατάνε κλειστές τις πόρτες του κόμματος

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη στήριξη του στις αλλαγές που εισηγείται ο Αλέξης Τσίπρας για το καταστατικό και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, διαφωνώντας έντονα με όσους μιλάνε για «κεντρώα ή δεξιά» απόκλιση.

«Ακούστηκε ότι είναι μια κεντρώα, δεξιά στροφή. Κάθε άλλο .Θα κληθούμε να πάρουμε πάρα πολύ σοβαρές αποφάσεις. Ακούστηκε πολύ σοβαρή κριτική για την πρόταση να ψηφίζεται η συλλογική μας ηγεσία, η Κ.Ε. και ο πρόεδρος από τα μέλη. Ακούστηκε ότι δεν υπάρχει πλέον η έννοια της λογοδοσίας. Είναι ψευδές. Το καταστατικό μας διασφαλίζει και τη λογοδοσία και την ανακλητότητα», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές σε βάρος όσων κρατάνε κλειστές τις πόρτες του κόμματος και σε όσους αντιστέκονται στο «άνοιγμα», υποστηρίζοντας ότι «αισθάνομαι και είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- όσο το αισθάνεται ένας σύντροφος και μία συντρόφισσα που επέλεξε να στρατευτεί στο κόμμα το 2019, όσο κάποιος που στρατεύτηκε στο κόμμα εχθές το βράδυ. Αυτό το κόμμα θέλουμε. Ένα κόμμα χωρίς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Ένα κόμμα χωρίς παλιούς και καινούριος. Ένα κόμμα που δεν διαχωρίζεται μεταξύ του 3, υποτίθεται, και του 33%».

Παράλληλα, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μία στιγμή, κατά την οποία η ώρα της πολιτικής αλλαγής πλησιάζει, σε μία πολιτική συγκυρία, «στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη απομονώνεται. Μία ευχή κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη αυτές τις μέρες. Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το συνέδριο διχασμένος, πολιτικά απομονωμένος».

Προσέθεσε ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εχθές το βράδυ έστειλε σαφές μήνυμα, όχι μόνο μήνυμα προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αλλά ένα μήνυμα σαφούς αριστερής στρατηγικής.

«Με αιχμές πολιτικής που είναι πέρα και έξω από τα μνημονιακά απόνερα. Και αλίμονό μας αν ο ελληνικός λαός έπαιρνε το μήνυμα ότι ο προγραμματικός μας ορίζοντας ταυτίζεται με όσα καταφέραμε και όσα δεν καταφέραμε τον καιρό που κυβερνούσαμε, τέσσερα χρόνια, με το μεγαλύτερο κομμάτι της διακυβέρνησής μας εντός μνημονίου», σημείωσε ο πρώην υπουργός.