ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στο παρά ένα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» τινάχτηκε η ψηφοφορία επί του καταστατικού

Χαμός στο παρά ένα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Χαμός στο παρά ένα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Newsbomb.gr

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ξεκίνησαν όταν η «Ομπρέλα» κατέθεσε την πρώτη από τις συνολικά επτά τροπολογίες που σκόπευε να θέσει στο σώμα των αντιπροσώπων

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ένταση, μοιάζει με φαγητό χωρίς αλάτι. Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του Συνεδρίου, καθώς η ψηφοφορία εγκρίσεως του νέου καταστατικού «τινάχθηκε» στον αέρα και εν τέλει παραπέμφθηκε για τις 15 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η «Ομπρέλα» κατέθεσε την πρώτη από τις συνολικά επτά τροπολογίες που σκόπευε να θέσει στο σώμα των αντιπροσώπων. Αφορούσε στο θέμα της εγγραφής νέων μελών και συγκεκριμένα των μελών που θα εγγράφονταν ηλεκτρονικά. Η επιτροπή καταστατικού εισηγούνταν να μην χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την εγγραφή, με τη μειοψηφία να ζητάει μία, τουλάχιστον, παρουσία του νέου μέλους στην Οργάνωση Μελών που θα εντάσσονταν.

Το θέμα τέθηκε προς ψηφοφορία διά της ανατάσεως χεριών. Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο ευδιάκριτο -κατά τους ανθρώπους της «Ομπρέλας»- επομένως οδηγηθήκαμε σε νέα ψηφοφορία, όπου πάλι δεν μπορούσε να καταστεί σαφές το ποια πρόταση υπερτερεί της άλλης. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα το προεδρείο να ζητήσει και Τρίτη ψηφοφορία, ώστε να γίνει καταμέτρηση, η οποία και δεν ολοκληρώθηκε λόγω της έντασης.

Τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους της «Ομπρέλας», ζητώντας να στηθούν κάλπες. Κατά την παρέμβαση του, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, αλλά και επιδοκιμασίες, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για γήπεδα, όχι για χώρο διαλόγου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας να στηθούν κάλπες για το σύνολο του καταστατικού, αλλά στις 15 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του Συνεδρίου, καθώς μεγάλο τμήμα των συνέδρων είχε ήδη αποχωρήσει από το κλειστό του Τάε Κβο Ντο – κάτι που είναι αληθές.

Μάλιστα, συμφώνησε με το να μην ψηφήσουν οι περίπου 500 σύνεδροι που δεν έλαβαν μέρος στο Συνέδριο. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από το σώμα, καθώς η «Ομπρέλα» διά στόματος Σκουρλέτη ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Κάπου εκεί οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγο ακόμα, όμως τα πράγματα ηρέμησαν και η υπόλοιπη διαδικασία συνεχίστηκε.

Το ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θεωρήθηκε αμφίρροπο από την «Ομπρέλα», οφείλεται στην αποχώρηση των συνέδρων που προέρχονταν από την επαρχία -που συντριπτικά στηρίζουν τις εισηγήσεις του προέδρου- μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα έπρεπε να αποχωρήσουν τα πούλμαν, αλλά και να προλάβουν καράβια και αεροπλάνα που θα αναχωρούσαν τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων