ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 186 υποψηφίους η σύμπραξη ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Με 186 υποψηφίους η σύμπραξη ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Με 186 υποψήφιους και πλήρεις συνδυασμούς σε όλη την Επικράτεια κατεβαίνει στις εκλογές το εκλογικό σχήμα ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Οι μετέχοντες στα ψηφοδέλτια θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα «Κάτω το μνημόνιο της υποδούλωσης- ο λαός δεν χρωστάει τίποτε και σε κανένα».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τρεις υποψήφιοι του σχήματος στη Β' Αθηνών, τόνισαν ότι η συνεργασία προέκυψε «για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των αριστερών δυνάμεων της αντίστασης και της ελπίδας».

Οι τρεις υποψήφιοι, ήτοι ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Βογιατζόγλου, η απεργός δημοσιογράφος της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» Ελένη Γκρούη και ο γεωπόνος Αντώνης Παπαδόπουλος, παρουσίασαν τους συνδυασμούς και τις θέσεις των ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ.

«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι σε αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει μία κυβέρνηση ικανή να ανακουφίσει το λαό», υποστήριξε ο κ. Βογιατζόγλου, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η «παλλαϊκή αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος».

«Οι υποψήφιοι της εκλογικής συμμαχίας ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είναι αγωνιστές εργαζόμενοι, που δίνουν μάχη για την προάσπιση βασικών δικαιωμάτων που βάλλονται τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η κ. Γκρούη.

Στόχος της εκλογικής σύμπραξης είναι να φανεί η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός κομμουνιστικού μετώπου αντίστασης, που θα ανατρέψει την επίθεση κατά της εργατικής τάξης.