ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κεφάλια μέσα – Όλα για τη 15η Μάη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κεφάλια μέσα – Όλα για τη 15η Μάη
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που θα μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρεις, να ενημερώσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις εσωκομματικές κάλπες
INTIME

Επί ποδός πολεμου ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Τριήμερο ήταν και τελείωσε. Από σήμερα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ολόκληρος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται επί ποδός πολέμου, καθώς στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να καταστεί η 15η Μαΐου ημερομηνία-ορόσημο στην προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την Κουμουνδούρου. Στόχος της ηγεσίας είναι να καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους -και όχι μόνο- του κόμματος για το πόσο σημαντική πολιτική στιγμή είναι η εν λόγω ψηφοφορία, στην οποία και επιθυμεί να προσδώσει χαρακτηριστικά δημοκρατικού ανοίγματος.

Αρχικά, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι και μόνο το γεγονός ότι τα μέλη του κόμματος θα εκλέξουν για πρώτη φορά αρχηγό και καθοδηγητικά όργανα, με καθολική ψηφοφορία, αποτελεί μία τεράστια τομή.

Μάλιστα, σημειώνουν με νόημα δεν έχει τα «εκφυλισμένα» χαρακτηριστικά των αντίστοιχων διαδικασιών που έχουν εφαρμοστεί στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μόνο τα μέλη του κόμματος, όχι οι «περαστικοί».

Ακόμα και όσοι/ες λάβουν μέρος στη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, θα πρέπει απαραίτητα να γραφτούν μέλη του κόμματος. Επομένως, συνεχίζουν, θα ενταχθούν στο ευρύτερο σχέδιο εγγραφής μελών που έχει εξαγγείλει εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εναρμονιστεί ο «κομματικός» με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η μαζική συμμετοχή είναι εξ ίσου σημαντική για την Κουμουνδούρου, για ακόμα έναν λόγο. Όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα ενισχύσουν το αίτημα να φύγει η πιο «αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Όπως, άλλωστε, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυρό μήνυμα στην κάλπη της 15ης Μαΐου «είναι μήνυμα ελπίδας για την αρχή του τέλους του κ. Μητσοτάκη, την πολιτική αλλαγή και ελπίδα για διαφορετική πολιτική, κοντά στα προβλήματα των πολιτών».

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, για τις εκλογές της 15ης Μαΐου ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μπει σε μεγάλη κινητοποίηση, ενώ ήδη σχεδιάζονται σχετικές καμπάνιες. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που θα μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρεις, να ενημερώσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις εσωκομματικές κάλπες, περιορίζοντας τις διακοπές τους.