ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Βόλο: «Κουραστήκαμε από τα παχιά λόγια - Πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα»

Ανδρουλάκης από Βόλο: «Κουραστήκαμε από τα παχιά λόγια - Πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα»

Σφοδρή κριτική τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στον Βόλο.

Μιλώντας στον Βόλο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυτό-οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας τις τελευταίες μέρες.

«Ας καταλάβει και η κυβέρνηση και οι εταίροι μας, ότι το μάθημα που παίρνουμε από τον κ. Πούτιν είναι ένα ακριβό και τραγικό μάθημα στην καρδιά της Ευρώπης. Με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Γιατί όμως; Γιατί ενώ το 2014 υπήρχαν τα πρώτα σημάδια κινδύνου, κάποιοι επέλεξαν να κάνουν, ότι κάνουν και με τον κ. Ερντογάν. Κατευνασμό. Ιδού τα αποτελέσματα. Απέναντι λοιπόν σε ηγέτες αυταρχικούς, αναθεωρητές, που δεν έχουν κανένα σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι κατευνασμός» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την εδώ και μήνες πρόταση του Κινήματος για την επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή, παρέμβαση που εξασφαλίζει άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών από το οικονομικό βάρος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

«Άκουσα σήμερα τον κ. Τσίπρα αλλά οι δηλώσεις του δεν απαντούν στο πρόβλημα. Δηλαδή, τα δικαστήρια θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας ή οι πολιτικές αποφάσεις;» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξηγώντας ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας επιμένουν στην επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή, απόφαση όμως που σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσκρούει σε αντιδράσεις άλλων χωρών.

Mάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε ότι η δυσανάλογη εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε επί ΝΔ.

«Όλοι έχουμε κουραστεί από τα μεγάλα και παχιά λόγια. Γι’ αυτό δίνω τη μάχη του συγκεκριμένου, του απλού και του αυτονόητου, που λύνει τα προβλήματα. Και το δίλημμα δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι: Ή με αυτούς που συσσωρεύουν νέα προβλήματα στα παλιά ή με αυτούς που τα λύνουν, διότι είναι αξιόπιστοι, ειλικρινείς και έχουν πρόγραμμα και σχέδιο για την πατρίδα» περιέγραψε το πολιτικό του στίγμα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εμείς κάναμε καμπάνια υπέρ της επιστήμης. Και αυτό είναι απάντηση στον κ. Τσίπρα περί γκρίζων ζωνών. Εμείς δεν είμαστε όπως ακούσαμε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και με την επιστήμη αλλά και κατά της επιστήμης, για να παίρνουμε ψηφαλάκια από όλους, εργαλειοποιώντας ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη, τον πολιτικό του βραχίονα στον εθνολαϊκισμό, στον διχασμό του πολιτικού συστήματος και στην κοινοβουλευτική παρακμή. Εμείς δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο και με τον εισβολέα που το καταπατά αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες πίσω. Εμείς έχουμε καθαρές θέσεις, γιατί έχουμε καθαρή άποψη. Κινούμαστε αξιακά, δεν έχουμε πάγια στρατηγική όπως ο ΣΥΡΙΖΑ "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ούτε έχουμε τακτική όπως ο κ. Μητσοτάκης την πελατειακή αξιοποίηση του κράτους, μέσα από ένα τρόπο διακυβέρνησης ολίγων μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έδωσε έμφαση στα προβλήματα της νέας γενιάς και σχολίασε ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, «που ο μεν πρώτος λέει ότι δεν ξέρει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο δεύτερος μιλά τάχα για γκρίζες ζώνες, έβαλαν στο στόμα τους την πρόταση του Κινήματος μας για την κοινωνική κατοικία, που θα προσφέρει φθηνή προς ενοικίαση στέγη σε νέα ζευγάρια και νέους εργαζομένους και θα εξομαλύνει τα υψηλά ενοίκια, που γιγάντωσε η βραχυχρόνια μίσθωση σε πολλές περιπτώσεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της 8ης Μαΐου καθώς η μονοσταυρία επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να εκλεγεί με την ψήφο της κοινωνίας χωρίς να τον εμποδίζει κανένας μηχανισμός. «Θέλω ένα κόμμα ανοικτό, όχι κόμμα της παρέας. Ούτε κόμμα των βουλευτών. Αλλά ένα κόμμα ενεργό και δεμένο με τη βάση της παράταξης» ανέφερε.