ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω και πιέζει το Μαξίμου με αιχμή την ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ - Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
In Τime

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω και να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους όλα τα επικοινωνιακά λάθη στα οποία υποπίπτουν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει στην επικαιρότητα το ζήτημα της ακρίβειας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα θα επισκεφτεί τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

«Ο τζάμπας πέθανε», η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου αναφερόμενος στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος και το «χαλάλι η βίλα του Στάση», που αναφώνησε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Άννα Καραμανλή για το ακίνητο που χτίζει στη Τζια ο πρόεδρος της ΔΕΗ, αποτέλεσαν χθες τα «όπλα» που χρησιμοποίησε η Κουμουνδούρου εναντίον της κυβέρνησης σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου, αλλά και κομματικά μέσα, επικεντρώθηκαν με τόση προσήλωση στην ανάδειξη δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης - βουλευτών εν προκειμένω. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που έκαναν λόγο για «δώρο» που δεν έπρεπε να περάσει ανεκμετάλλευτο από την πλευρά τους.

Όμως, η Κουμουνδούρου δεν έχει ως στόχο μόνο να παρουσιάζει τις άστοχες ή τις προκλητικές -όπως η ίδια τις χαρακτηρίζει- δηλώσεις. Αυτό που επιδιώκει, είναι να αποδείξει στους πολίτες ότι τοποθετήσεις τέτοιου είδους δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα ως προς τον τρόπο που σκέφτονται και εκφράζονται οι «γαλάζιοι» παράγοντες.

Με λίγα λόγια, υποστηρίζουν ότι είναι πλήρως αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και πως δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υποτιμούν, να κοροϊδεύουν και να προκαλούν τον ελληνικό λαό που δεν μπορεί, πλέον, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα στην υπόθεση των αυξήσεων του ρεύματος. Μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Δικηγορικούς Συλλόγους ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης επί του θέματος με το Μαξίμου, σκοπεύει να επισκεφτεί τη ΡΑΕ – την οποία έχει κατά το πρόσφατο παρελθόν καταγγείλει ότι συμπεριφέρεται ως παρατηρητής και όχι ως ρυθμιστής.