ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάππειο ΙΙΙ… Μέρος δεύτερο

Ζάππειο ΙΙΙ… Μέρος δεύτερο

Ακόμη μια αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο, ετοιμάζει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, με σκοπό τη συσπείρωση του εκλογικού σώματος.

του Κώστα Λασκαράτου

Μετά την αναλυτική παρουσίαση του «γαλάζιου» σχεδίου για την Οικονομία και την Ανάπτυξη την περασμένη Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς θα ανέβει στο βήμα του Ζαππείου, σήμερα στις 12, με σκοπό να παρουσιάσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της ΝΔ για την Πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις την Μεγάλη Συνταγματική Αλλαγή που ετοιμάζει το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού, την Υγεία, την Παιδεία, και την Ασφάλεια του Πολίτη.

Στο τελευταίο μάλιστα, αναμένεται να δώσει για μια ακόμη φορά έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως υποσχόμενος, να ανακαταλάβει τις πόλεις, να αφαιρέσει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους και να εφαρμόσει το νόμο του ασύλου –που υπερψηφίστηκε το περασμένο διάστημα στη Βουλή- από τις 7 Μαΐου. Θα υποσχεθεί ακόμη να πολεμήσει τα γκέτα, να αντιμετωπίσει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που βασανίζει τα αστικά κέντρα, με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση αλλά και του Δουβλίνου 2 και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

«Απενοχοποιούμε την Ασφάλεια του πολίτη! Δεν είναι το «αντίθετο» της Ελευθερίας. Είναι προϋπόθεση Ελευθερίας! Αν δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αν κυριαρχεί ο φόβος στην κοινωνία, κανείς δεν είναι ελεύθερος», σημείωσε χθες απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δίνοντας έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο του προγράμματος της ΝΔ.

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ και στο κομμάτι της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στο οποίο επικέντρωσε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αντώνης Σαμαράς θα υπενθυμίσει πως πρώτη η ΝΔ, τον περασμένο Ιούλιο, είχε καταθέσει χάρτα 31 προτάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ θα επαναλάβει το αίτημα για: εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, έλεγχο του Πόθεν Έσχες όλων όσοι άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή στο νόμο για τη βουλευτική ασυλία και ορισμό ασυμβιβάστου μεταξύ βουλευτικής έδρας και υπουργικής θέσης.

Στη Σπάρτη το απόγευμα ο Σαμαράς

Το απόγευμα στις 19:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα των ομιλιών που έχει ξεκινήσει, οπλισμένος πια με το σύνολο του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στη Συγγρού μάλιστα εκτιμούν, πως το «ρεύμα νίκης» θα γίνεται ολοένα πιο αισθητό, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, καθώς το κόμμα αποδεικνύει όχι μόνο πως έχει πρόγραμμα, αλλά και πως πορεύεται ενωμένο, με πιο χαρακτηριστικές τις δυο παρεμβάσεις Καραμανλή, μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο.

Αύριο, οι ομιλίες συνεχίζονται στις Σέρρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Λάρισα και Ηράκλειο. Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται ο παλμός της εκδήλωσης τη Δευτέρα στην Πάτρα, η οποία παραδοσιακά θεωρούνταν κάστρο του ΠΑΣΟΚ και την Τετάρτη 2 του μηνός, στη Θεσσαλονίκη, όπου ενδέχεται να βρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα πανστρατιάς.