ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση

Α. Σαμαράς: Θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση

Την υπογραφή ενός κοινωνικού συμβολαίου με το λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουν στο σύστημα της διακυβέρνησης, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.

«Πριν λίγες μέρες από το χώρο αυτό σας είπα πως στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές, τις πιο σημαντικές από το 1974, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα Μεταπολίτευση. Εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Και το μοντέλο της οικονομίας, που χρεοκόπησε, και το σύστημα της διακυβέρνησης, που απέτυχε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο λαός δικαιούται να ξέρει τι να περιμένει από την κυβέρνησή του και η μεγάλη ανατροπή θα γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας τη στήριξη του κόμματός του στις 6 Μαΐου.

Η αλλαγή δεν πρόκεται να αρχίσει στις 7 Μαΐου, όπως είπε, τονίζοντας ότι έχει ήδη αρχίσει, καθώς ήδη καταρρίψαμε εμμονές, σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε καν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν μικρά κομματα της Αριστεράς με την υποστήριξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα όμως, παρατήρησε, το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά αλλά όχι όμως και στην πράξη. Αυτό, όμως, δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει και στην πράξη μετά τις 7 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Αυτή η παράταξη θα βγάλει την κουκούλα από τους κουκουλοφόρους.

Δεν διστάζουμε να δίνουμε τη μάχη των ιδεών. Λέμε αλήθειες και προτείνουμε λύσεις. Δεχόμαστε την κριτική της Αριστεράς, αλλά θα δέχεται κι εκείνη την κριτική μας.

Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς, ούτε η ασφάλεια προνόμιο της Δεξιάς.

Θέλω τη σύνθεση για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο.

Η αναφορά στην πατρίδα κάποτε ήταν γραφική, τώρα όλοι την επικαλούνται.

Δεν αντέχω να δημαγωγούν τον λαό.

Οι Έλληνες ζητούν αλήθειες και όχι δημαγωγίστικες κραυγές.

Μπορούμε να ανακαταλάβουμε τις πόλεις.