ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είπα το αυτονόητο

Τσίπρας: Είπα το αυτονόητο

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για αποδοχή βοήθειας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετεκλογικά, που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων, ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε σήμερα στο θέμα.

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Τσίπρας και από την Αλεξανδρούπολη, όπου περιοδεύει, υπογραμμίζοντας πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και αγωνίζεται προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις, με τις οποίες έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Τόνισε επίσης ότι «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».