ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τρισάθλια η κατάληψη στο ΑΠΘ - Τέλος το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια

Τάκης Θεοδωρικάκος
«Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αισθητή έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη», ανέφερε ο υπουργός
Intime News

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως η ασφάλεια των φοιτητών και καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης

Για τα επεισόδια και την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αισθητή έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη.

Ο υπουργός μίλησε για μια τρισάθλια κατάληψη στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, η οποία έλαβε τέλος, ενώ τόνισε πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την διάλυση των Πανεπιστημίων. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε στη συνέχεια πως η ασφάλεια των φοιτητών και καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δε μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Αναφορικά με την αστυνόμευση στην Αθήνα ο ίδιος είπε ότι έμεινε έκπληκτος με τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Αστυνομίας με τον Δήμο.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος παρέθεσε στοιχεία σχετικά με την εγκληματικότητα η οποία έχει μειωθεί κατά 30%, στοιχείο που όπως είπε χαρακτηριστικά έπρεπε να είναι σε γνώση του κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, σχολιάζοντας τους αυξημένους ελέγχους που αφορούν τις ΛΕΑ, ο υπουργός τόνισε ότι η Τροχαία θα εφαρμόζει τον νόμο πιο αυστηρά, ενώ για τις κάμερες στους δρόμους δήλωσε ότι είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ