ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Μαρκόπουλος: Την επομένη των εκλογών θα μας χτυπήσουν την πόρτα

Κ.Μαρκόπουλος: Την επομένη των εκλογών θα μας χτυπήσουν την πόρτα

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΚώσταςΜαρκόπουλος, απαντά στην πρόκληση του newsbomb.gr και συμπληρώνει 12 ημιτελείςπροτάσεις.

Ανεξάρτητος σημαίνει… να μπορείς να σκέπτεσαι χωρίς χαλκευμένη σκέψη και προκάτ αντιλήψεις που αναπαράγουν κάποια ιδεολογία. Η χώρα ακολουθεί Ευρωπαϊκή πορεία και πρέπει να σταματήσει να είναι ζητιάνος με ενοχικά σύνδρομα αλλά ισότιμος εταίρος. Γι αυτό η ανεξάρτητη σκέψη μπορεί να είναι πιο πατριωτική,πιο κοντά στην κοινή λογική και πιο ανθρωποκεντρική.

Την επομένη των εκλογών… θα μας χτυπήσουν την πόρτα γιατί η δύναμη που θα μας δώσει ο κόσμος θα μας κατατάξει σε ρόλο πρωταγωνιστή. Δεν θα προδώσουμε ούτε τις απόψεις μας ούτε τον κόσμο μας. Εμείς θα κάνουμε τη μεγάλη διαφορά σε νοοτροπία, σε σεβασμό του πολίτη και σε σταθερότητα για απαλλαγή από το μνημόνιο.

Δεν θέλω να με ψηφίσει… όποιος πιστεύει ότι το μνημόνιο θα σώσει την Ελλάδα, όποιος πιστεύει πως η διαφθορά αντιμετωπίστηκε και επίσης όποιος πιστεύει ότιαυτή η Ευρώπη που ανήκουμε ικανοποιεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και δίνει εγγύηση για ένα ισχυρό ευρώ.

Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα ένιωθα… άοπλος να συμβάλλω στην αδικία και τη δυστυχία που βιώνουν συμπολίτες μου που είναι απόλυτα αμέτοχοι στην αποτυχία του μεταπολιτευτικού μοντέλου και απόλυτα αδύναμοι στην εισβολή της νέας τάξης πραγμάτων.

Από τη ΝΔ μου λείπουν… κάποιοι καλοί φίλοι που δεν ακολούθησαν, όμως η αξία τους δεν μειώνεται γι αυτό. Σ` όλους τους χώρους υπάρχουν άξιοι, ικανοί και πατριώτες. Πιστεύω πως η μοίρα αυτού του τόπου σύντομα θα μας φέρει όλους κοντά. Φθάνει η ώρα να ενώσουμε όλοι δυνάμεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα στις πλάτες μας.

Άκουσα να λένε πως… το κίνημά μας είναι «βαλβίδα» του συστήματος και ότι θα λειτουργήσουμε σαν δεκανίκι. Τους διαβεβαιώνω πως η επανάστασή μας είναι συνειδητή γι αυτό και προκαλεί κυματισμό στην κοινωνία. Κυματισμό που θα σκάσει με μεγάλη δύναμη και θα προκαλέσει ρήγματα και γκρεμίσματα…..

Έκανα λάθος όταν... έδειξα τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στον Σαμαρά.

Δε συγχωρώ τον εαυτό μου… για το γεγονός ότι δεν αντέδρασα για κακώς κείμενα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Μετριάζει το πικρό αυτό συναίσθημα η δικαιολογία στον εαυτό μου ότι ήμουν νέος πολιτικός. Τώρα ωρίμασα και βλέπω καλύτερα.

Η «επιστροφή» Καραμανλή… είναι ένα σενάριο που ο καθένας το διαχειρίζεται όπως τον βολεύει. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο ίδιος το σκέπτεται ή το έχει απορρίψει.

Όσοι αρνούνται να πάνε να ψηφίσουν... δεν δικαιούνται να έχουν άποψη αύριο. Ούτε να κατακρίνουν ούτε να χειροκροτούν. Η κρίση τους θέλει όλους παρόντες στην

κάλπη. Ότι γίνει στην χώρα θα αγγίξει όλους. Είναι ανεύθυνη στάση η φυγή μπροστά στην κλήση της πατρίδας για χέρι βοήθειας.

Θα αποχωρήσω από την πολιτική όταν… νοιώσω ότι δεν έχω κάτι να δώσω και κυρίως όταν αισθανθώ ότι «κουράστηκα». Η πολιτική θέλει ψυχή, ενθουσιασμό,

όραμα και κουράγιο. Δεν θέλει κουρασμένους ούτε κορεσμένους. Σε ορισμένες μάλιστα στιγμές θέλει επαναστατημένους πολιτικούς και ανατρεπτικούς όταν η

πολιτική σκηνή έχει κατακλυστεί από υποτελείς ή φοβικούς πολιτικούς.

Με τον Καμμένο μας «χωρίζουν»… μόνο κάτι λίγα χρόνια σε ηλικία.