ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Newsbomb.gr στον Λευκό Οίκο: Η στιγμή της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η υποδοχή

Το Newsbomb.gr στον Λευκό Οίκο: Η στιγμή της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η υποδοχή

Ζωντανή εικόνα μέσα από τον Λευκό Οίκο – Η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού και πώς τον υποδέχτηκαν – Η διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

Τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο και με όλες τις τιμές που προβλέπονται έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε στις 22.30 – ώρα Ελλάδος – με τον επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου να τον καλωσορίζει και να τον οδηγεί στο οβάλ γραφείο.

Το Newsbomb.gr και η Αμαλία Κάτζου που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό το εξαιρετικά κρίσιμο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κατέγραψαν τη στιγμή της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού:

Δείτε τις εικόνες:

Δείτε το βίντεο:

Ο Λευκός Οίκος ήταν έτοιμος για τη συνάντηση των δυο ηγετών, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να ρυθμίζονται περίπου μισή ώρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο επικεφαλής πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου, και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στο Οβάλ Γραφείο για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Πιο σημαντική από ποτέ η σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ

«Χαιρόμαστε πολύ που σε έχουμε εδώ. Γιορτάζουμε με ένα χρόνο καθυστέρηση τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας έχουμε και μια προσωπική φιλία, ενώ τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία μας είναι τόσο προσφιλή έχουν εμπνεύσει τους ιδρυτές μας», ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία πάλι απειλεί τη Δημοκρατία από αυθαίρετους και αλαζονικούς ηγέτες. Ευχαριστώ πολύ για τη στάση σας, ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο. Πέρα από την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την εμβάθυνση των σχέσεων μας, εμπορικά και ενεργειακά, η σημερινή εταιρική σχέση Ελλήνων και Αμερικανών είναι πιο σημαντική από ποτέ και θέλω να γιορτάσω την πόλη στενή μας φιλία».

Μητσοτάκης: Αξιόπιστος εταίρος σας η Ελλάδα

«Οι δικοί μας πρόγονοι στην επανάσταση είχαν εμπνευστεί από τα πρότυπα του αμερικανικού πολέμου της ανεξαρτησίας. Παραταχθήκαμε και έχουμε πολεμήσει μπροστά σε πολλές προκλήσεις και αυτή τη στιγμή συμπαρατασσόμαστε και στην προκλητική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ταυτοχρόνως μας δίνεται η ευκαιρία να αποτιμήσουμε πάλι τις δράσεις των διμερών σχέσεων μας. Θεωρώ ότι είναι κάλλιστες και στα ζητήματα άμυνας αλλά και για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, είναι μία χώρα η οποία ξεπέρασε την χρηματοοικονομική κρίση αφού αυτή τη στιγμή η οικονομία εκπέμπει σταθερότητα και στο εσωτερικό της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή. Όταν μιλάμε για ζητήματα ασφαλείας είναι πολλά αυτά τα οποία μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ για να συζητήσουμε αυτές τις θεματικές. Ξέρω, επίσης, πόσο στενές σχέσεις έχετε με τον απόδημο ελληνισμό στις ΗΠΑ».

Δείτε LIVE την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο