ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Οι εργασίες της 2ης μέρας

LIVE: 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  - Οι εργασίες της 2ης μέρας
Με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκινά το Συνέδριο του κόμματος

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, βήμα-βήμα μέχρι τις εκλογές, επιχείρησε να περιγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ομιλία του χθες, στο Συνέδριο του κόμματος.

Δεύτερη μέρα για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που ξεκίνησε την Παρασκευή 20/05 το απόγευμα στο κλειστό στάδιο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου, με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, να κάνει λόγο για «Αναγέννηση» και «ολική επαναφορά» της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη στο Νίκο Ανδρουλάκη και τη νέα γενιά που έδωσε δυναμικό παρόν στη χθεσινή έναρξη ενώ οι Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Ηλίας Κικίλιας παρουσίασαν το προγραμματικό πλαίσιο που εκπονήθηκε και θα συζητηθεί στη πορεία προς τις εκλογές επισημαίνοντας ότι «προοδευτικό κόμμα σημαίνει προοδευτικό πρόγραμμα».

Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν κάνει πίσω στις αρχές του και μ’ αυτές στηρίζει το νέο Πρόεδρο, το κόμμα και τη παράταξη «Όλοι στο κοινό αγώνα για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ παραμερίζοντας προσωπικά ζητήματα. Μόνο η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

«Αν πέντε χρόνια πριν, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ρωτούσαμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε, θα μας δυσαρεστούσε η απάντηση. Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι εμείς, ξέραμε πολύ καλά και τότε και τώρα ότι χαμένες μόνο είναι οι μάχες που δε δόθηκαν» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης και συνέχισε: «Δε φυγομαχήσαμε ποτέ, δε σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αυτός είναι ο λόγος που όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, βρίσκουμε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να ανοίγει τα φτερά του. Όλη μας την προσπάθεια να αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Με το κεφάλι ψηλά κρατήσαμε όρθια την παράταξη σε όλα τα εμπόδια, το κάναμε όλοι ενωμένοι».

Τέλος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε ένα κλίμα συγκίνησης απέδωσε το δικό του φόρο τιμής στην αείμνηστο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Τόνισε ότι το κόμμα της χρωστάει το λόγο που βρίσκεται εδώ σήμερα.

Θόδωρος Μαργαρίτης

O Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συντονιστής της Γραμματείας για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση, υπερασπίστηκε τη επιλογή της Ανανεωτικής Αριστεράς να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες συνθήκες, το 2015, ενώ τόνισε ότι η σύνθεση του τίτλου δείχνει την ώσμωση και ενότητα των δυνάμεων της νέας Σοσιαλδημοκρατίας.

Γιώργος Παπανδρέου

O πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος τόνισε ότι πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να απαντήσει στις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής μας ανατρέποντας κατεστημένα πρακτικές και αντιλήψεις.

«Κάποιοι, αυτό φοβούνται. Τη διαχρονική μας πορεία αλλαγών για μια δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα. Για αυτό επιμένουν να μας εγκλωβίζουν σε ένα αδιέξοδο δίλημμα: με ποιον θα πάτε, μας ρωτούν;» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου για το θέμα των συνεργασιών καθώς, όπως είπε, «θέλουν να μας καταστήσουν στη συνείδηση του λαού, κομπάρσους στη διαχείριση της υπάρχουσας εξουσίας, στήριγμα στις πελατειακές ορέξεις των ισχυρών. Έτσι, προσπαθούν να συντηρήσουν έναν μύθο. Ότι, τίποτα δεν αλλάζει».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το πραγματικό στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε, αλλά που θέλουμε να πάει η χώρα, ποιες ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, ποιες κοινωνικές δυνάμεις θα συσπειρώσουμε ώστε να ανατραπεί η ισορροπία της αδράνειας, της επικοινωνιακής πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ