ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Κανένα σενάριο ανασχηματισμού -Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Κανένα σενάριο ανασχηματισμού -Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή
Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι αργά ή γρήγορα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν

«Πάγο» στα σενάρια ανασχηματισμού από κυβερνητικές πηγές

«Φούντωσε» τα σενάρια ανασχηματισμού μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από το Νταβός μια αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ξέρω ότι δεν προαναγγέλονται οι ανασχηματισμοί αλλά μήπως είναι καλό να μην κανονίσουμε τίποτα για αυτή την Πέμπτη;», ρώτησε δημοσιογράφος τον Γιάννη Οικονόμου κι αυτός αφού χαμογέλασε απάντησε: «Μην κανονίσετε για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Η αινιγματική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε αίσθηση αλλά λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν στο Newsbomb.gr ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο για τον ανασχηματισμό και ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή»

Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι αργά ή γρήγορα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν και με τη νέα σύνθεση θα φτάσουμε στις εκλογές.
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει διορθωτικές κινήσεις με έξοδο υπουργών που έχουν «χαμηλή βαθμολογία» ή αν ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζυγίζει όλα τα δεδομένα ενώ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα ώστε αυτό να αποτελέσει μια αρχή για ένα νέο ξεκίνημα και μια επιπλέον προώθηση του μεταρρυθμιστικού πλάνου.

Και ενώ τα σενάρια για τον ανασχηματισμό φαίνεται να «παγώνουν» προς το παρόν στην δημοσιότητα παραμένουν εκτιμήσεις και πληροφορίες για τον χρόνο των εκλογών παρά το γεγονός ότι από την κυβέρνηση λένε ότι τα όσα ακούγονται για εκλογές τον Οκτώβριο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με συνομιλητές του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος οι εκλογές να πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2023 καθώς μέχρι τότε θεωρεί ότι η χώρα θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα και θα έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώσει το έργο της για να κριθεί από τους πολίτες.

Βασική εστία προβληματισμού και ανησυχίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές πως όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος και θα συνεχίσουν να στηρίζονται οι ευάλωτοι.

Πάντως είναι γεγονός ότι ορισμένοι εκ των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι εκλογές πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο προβάλλοντας ως επιχείρημα την θετική πορεία του τουρισμού την θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων