ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για την ανάπτυξη από τους προέδρους των επιμελητηρίων

Μέτρα για την ανάπτυξη από τους προέδρους των επιμελητηρίων

Με τους προέδρους των επτά μεγαλυτέρων διμερών Επιμελητηρίων της χώρας συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Οι επικεφαλής των επιμελητηρίων διατύπωσαν στον πρωθυπουργό δέσμη δέκα μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ώστε να ξεπεράσει η χώρα τη κρίση.

«Τα θεωρούμε απολύτως απαραίτητα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη στη χώρα μας. Χωρίς τα μέτρα αυτά, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια θα είναι άπελπις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης.

Ο κ. Γραμματίδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα αφορούν τη θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου για τα επόμενα χρόνια, την πάταξη της διαφθοράς, την επίσπευση των αδειοδοτήσεων για καινούργιες επενδύσεις και «κυρίως εκείνο στο οποίο επιμένουμε είναι το επικοινωνιακό κομμάτι, πώς δηλαδή όλα αυτά θα τα επικοινωνήσουμε τόσο προς τον κόσμο, όσο και προς το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι οι προτάσεις αυτές «είναι προτάσεις που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, γιατί στην πραγματικότητα στοχεύουμε σε καινούριες θέσεις εργασίας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αποδοχή των προτάσεων από τον πρωθυπουργό.