ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τζαβάρας: Ακροδεξιά είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

Κ. Τζαβάρας: Ακροδεξιά είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

«Αυτή η μηδενιστική ισοπέδωση, που θέλει να πείσει το λαό ότι όλοι ίδιοι είναι, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκτρέφει τον εκφασισμό της κοινωνίας», τονίζει στο newsbomb, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ζητώντας ισχυρή λαϊκή εντολή.

Συνέντευξη: Κώστας Λασκαράτος

Ο κ. Τζαβάρας βάλλει κατά των ΜΜΕ και του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζουν την πραγματικότητα και υπόσχεται πως αν η ΝΔ εκλεγεί αυτοδύναμα, θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστησαν οι πυρόπληκτοι του νομού του.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Τζαβάρας στο newsbomb:

Ποιο είναι τελικά το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής;

Ότι ο τόπος θα πρέπει, την επομένη των εκλογών, να έχει ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή εντολή. Οι προσπάθειες που γίνονται, να εμφανιστεί με όρους εμφυλιοπολεμικούς, η αντιδικία μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, πρέπει να καταδικαστεί από όλους γιατί είναι πλαστή. Γιατί δεν ανταποκρίνεται σε καμία ουσία κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής. Και βέβαια, όλοι προσπαθούν, κυρίως τα μικρά κόμματα, να εμπορευθούν την οργή και τον θυμό του λαού, γι' αυτό το κατάντημα στο οποίο μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και αυτή η εκμετάλλευση, πολλά δεινά έχει να φέρει και όχι καλά.

Τις τελευταίες ώρες, έχουν ανέβει αρκετά οι τόνοι. Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο ο κόσμος, ακόμη λέει πως «όλοι ίδιοι είναι….».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βομβαρδίζεται καθημερινά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με αυτού του είδους τις θέσεις , που γίνονται χειραγωγήσεις της κοινής γνώμης μέσα από πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και βέβαια από τα δελτία των ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών. Γιατί δεν μπορεί να είναι όλοι ίδιοι. Οι άνθρωποι υπάρχουν σαν διαφορές. Ο καθένας είναι μια ατομικότητα. Αυτή η μηδενιστική ισοπέδωση, που θέλει να πείσει το λαό ότι όλοι ίδιοι είναι, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκτρέφει τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Το τελευταίο διάστημα, προεκλογικά, όλα μοιάζουν να λειτουργούν πιο γρήγορα. Ακτοπλοϊκά προβλήματα αποκαταστάθηκαν. Κέντρα «φιλοξενίας» μεταναστών εγκαινιάζονται. Στον δικό σας τον κλάδο, ηχηρές δικαστικές υποθέσεις προχωρούν ταχέως. Πρώην Υπουργοί συλλαμβάνονται. Αυτή η αίσθηση της κοινωνίας, είναι λαθεμένη;

Αυτή η αίσθηση υπάρχει γιατί κάποιοι προσλαμβάνουν κάποια γεγονότα και τα αποδίδουν νοηματικά με τον τρόπο που περιγράφετε.

Η ιστορία Τσοχατζόπουλου, είναι μια υπόθεση η οποία άρχισε από μια σειρά διαπιστώσεις που είχαμε κάνει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens. Είχαμε στείλει για πρώτη φορά τα πρακτικά και είχαμε ζητήσει από την αρχή προστασίας βρώμικου χρήματος, να ερευνηθούν οι λογαριασμοί του. Τα στοιχεία αυτά τα επεξεργάζεται, με το συνηθισμένο βραδύ τρόπο η δικαιοσύνη και συνέπεσε να συμβεί αυτό που όλοι πια αποδίδουν σε ένα τέχνασμα επικοινωνιακό, ενώ η ουσία σε αυτή την υπόθεση είναι πολύ βαθιά και πολύ εκτεταμένη.

Όσον αφορά στα άλλα που λέτε, περί των κέντρων που μαγικά ξεφυτρώνουν στην Ελλάδα, συμφωνώ. Αυτή τη βιασύνη κάποιων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ –που 2,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μετατρέπουν τη χώρα σε μαγνήτη για παράνομους μετανάστες– και εγώ καχύποπτα τη βλέπω και πράγματι διαπιστώνω μια βιασύνη, για προεκλογική τακτοποίηση κάποιων υποθέσεων, οι οποίες στην ουσία δεν ρυθμίζονται με τον τρόπο που πρέπει να ρυθμιστούν. Χρειάζεται μια νομοθετική πρόβλεψη, η οποία θα απαντάει σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λαθρομετανάστευση, με την ασφάλεια του πολίτη σε μια χώρα όπου συνεχώς μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι και βεβαίως λαθροβιούν.

Οι αναφορές στην ακροδεξιά είναι συστηματικές. Θέλω να μου πείτε γιατί είναι τόσο τακτικές αλλά και γιατί δεν κατονομάζετε τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές, αλλά περιορίζεστε στο να τον «φωτογραφίζετε»;

Καταρχάς, εδώ ακούμε σπαράγματα ενός λόγου που ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υμνεί τη βία και να δημιουργεί τον τρόμο. Εδώ πρόκειται για ένα μόρφωμα πολιτικό, που μάλλον έχει τα χαρακτηριστικά μιας φασιστικής ιδεολογίας. Άρα, εδώ δεν πρόκειται περί άκρας δεξιάς. Εδώ πρόκειται περί ενός κόμματος, το οποίο δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό και το οποίο χρησιμοποιεί τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας προκειμένου να αλώσει το σύστημα το δημοκρατικό. Αυτό σε άλλες εποχές, στο μεσοπόλεμο, στα λαϊκά μέτωπα, θα είχαμε πολύ καλύτερη αντιμετώπιση. Δυστυχώς, υπάρχει από την πλευρά όλων των πολιτικών φορέων και κυρίως ακόμη και των πολιτών, μια εντύπωση ότι όλοι κινούμεθα σε κάποιες διαδικασίες, σαν να είναι μοιραίες. Σαν όλοι να έχουμε αποδεχθεί ότι η Δημοκρατία πεθαίνει και εμείς βέβαια σε αυτή την υπόθεση, που ψυχορραγεί, δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα. Είναι μια διαπίστωση, που σας εξομολογούμαι, ότι την κάνω και τρομάζω…

Δεν μου απαντήσατε όμως γιατί δεν κατονομάζετε τον συγκεκριμένο χώρο;

Ποιόν χώρο; Τον χώρο της «Χρυσής Αυγής»; Είναι προφανές. Γιατί να τον πούμε; Αφού όλοι τον ξέρουν… Σας λέω λοιπόν ότι ακροδεξιά είναι προφανώς το ΛΑ.Ο.Σ., δεν είναι η «Χρυσή Αυγή». Η «Χρυσή Αυγή» είναι κάτι απέναντι από τη Δημοκρατία.

Θέλω τη δέσμευσή σας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας…

Οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, παρά τις παχιές υποσχέσεις που είχαν πάρει τον Οκτώβριο του 2009 από τον τότε πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι θα απάλυνε το κράτος από όλα τα τραύματα από τις φονικές πυρκαγιές και τους σεισμούς, δεν έχουν δεχθεί τίποτα. Ακόμη χειρότερο είναι ότι το γνωστό ταμείο Μολυβιάτη, στο οποίο είχαν απομείνει περίπου 116 εκατ., από εισφορές εθελοντών, αυτό το ταμείο, επί Υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου –που ουσιαστικά είναι και μια πανουργία στην συγκεκριμένη περίπτωση- οδήγησε το προϊόν της εκκαθάρισης του ταμείου αυτού στο δημόσιο και έχουμε φθάσει στο σημείο, το δημόσιο να υπεξαιρεί τις δωρεές των δωρητών. Αυτό είναι μια ντροπή για το κράτος. Αν εκλεγώ βουλευτής, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να το φέρω στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και θα απαιτήσω, αν μεν είναι η ΝΔ κυβέρνηση –που αυτό πιστεύω- να αποκαταστήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αυτή την αδικία.