ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς-Γιαννούλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις για καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Παππάς-Γιαννούλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις για καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης
«Νέες καθυστερήσεις και νέες αποζημιώσεις για το μετρό Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις»
Intime News

«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον σχεδιασμό κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης»

Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη για τις καθυστερήσεις και τις νέες αποζημιώσεις που αξιώνει ο ανάδοχος του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον σχεδιασμό κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης κόντρα στις εισηγήσεις των αρχαιολόγων και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας.

Μετά την επιλογή του βίαιου τεμαχισμού και απόσπασης των αρχαιοτήτων, ανακύπτουν και νέα ζητήματα που εκτινάσσουν τον προϋπολογισμό και εκτροχιάζουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης πέραν του τέλους του 2023, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», στον σταθμό Βενιζέλου εντοπίστηκε και τρίτο στρώμα αρχαιοτήτων, με το υπουργείο Πολιτισμού να κρατά «μυστικό» το εύρημα.

Την ίδια στιγμή, η ανάδοχος εταιρεία καταθέτει νέα αιτήματα για αποζημιώσεις -πέραν εκείνων που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η Ν.Δ.- επικαλούμενη αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις».