ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των περιοδειών Ανδρουλάκη

Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των περιοδειών Ανδρουλάκη
Οι εξορμήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα ξεκινήσουν την Τετάρτη από την Κεντρική Μακεδονία
INTIME

Τα ελληνοτουρκικά παραμένουν ψηλά στην ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σειρά περιοδειών ανά την Ελλάδα ξεκινάει από αύριο Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, με στόχο να συζητήσει με τους πολίτες και να μεταφέρει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που απασχολεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, τα ελληνοτουρκικά παραμένουν ψηλά στην ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι προκλήσεις της Άγκυρας έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι εξορμήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα ξεκινήσουν την Τετάρτη από την Κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα από τα Γιαννιτσά, όπου θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

Την Πέμπτη θα περιοδεύσει στη Τούμπα στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την Κυριακή, το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζει επίσκεψη στην Κω.

Επίθεση για ακρίβεια

Είναι δεδομένο πως νούμερο ένα θέμα δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης των πολιτών. Ενδεικτικό των προθέσεων Ανδρουλάκη, είναι το «σφυροκόπημα» που επιφύλασσε το Σαββατοκύριακο η Χαριλάου Τρικούπη προς τον «υπουργό Ακρίβειας» - όπως χαρακτηρίζει τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν συχνά ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι «αλλεργικός» στην κριτική και ειδικά από τη δική τους πλευρά. Μάλιστα, υπενθυμίζουν την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, όταν έθεσε το ζήτημα της ακρίβειας πριν από μερικούς μήνες.

Τα ερωτήματα, όμως, που έθεσαν προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, δίχως να λάβουν απαντήσεις, παραμένουν.

Για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από «καύσιμα» και παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά;

Γιατί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη όλους τους τελευταίους μήνες;

Για ποιον λόγο βάσει των στοιχείων της EUROSTAT ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι 45% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 50% μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης;

Για ποιον λόγο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,32 ευρώ, ενώ στην Ιταλία, που προχώρησε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι περίπου 1,81 ευρώ;

Μήνυμα σε Ερντογάν από την Κω

Και να η ακρίβεια παραμένει το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η όξυνση της επιθετικής ρητορικής από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν, μόνο σε δεύτερη μοίρα δεν μπορεί να περάσει

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σκοπεύει από την ακριτική Κω να επαναλάβει εκ νέου τα μηνύματα του προς την γείτονα Τουρκία αλλά και τους συμμάχους και εταίρους της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στη βάση στοχευμένων κυρώσεων κατά προσώπων που βοηθούν και ενισχύουν τον Ερντογάν, αλλά και ενός εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη.