ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney

Συνάντηση Δένδια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση στην Αθήνα, αύριο, 17 Ιουνίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney (κατέχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας), στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Εν συνεχεία, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:20, μετά το πέρας των οποίων θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, με άξονα σχετικό Οδικό Χάρτη που καταρτίσθηκε προσφάτως (εμπόριο, οικονομία, πολιτισμός, θέματα διασποράς κ.ά.).

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Μ. Ανατολή.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν διάφορα ζητήματα ΕΕ, όπως το μεταναστευτικό και η πορεία διαπραγματεύσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδικού Πρωτοκόλλου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 17 έτη που Ιρλανδός Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.