ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Επεκτείνονται οι στάσεις του μετρό - Σύνδεση Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κώστας Καραμανλής
«Το μετρό του Πειραιά είχε κολλήσει κι εμείς παραδώσαμε το 2020 τρεις σταθμούς»
Intime News

Ποιοι είναι οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό που θα συνδέσουν Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Τρεις νέους σταθμούς του μετρό οι οποίοι θα συνδέσουν το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Το μετρό του Πειραιά είχε κολλήσει κι εμείς παραδώσαμε το 2020 τρεις σταθμούς στον Πειραιά. Το κατασκευαστικό κομμάτι των τριών σταθμών στον Πειραιά σε μερικές εβδομάδες ολοκληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας», τόνισε ο κ. Καραμανλής μιλώντας το πρωί της Τρίτης (21/6) στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα αντιστοίχως ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.

Αναφορικά με την μείωση του φόρου στα καύσιμα που ζητεί η αντιπολίτευση ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκής πολιτικής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που το ζήτησε.

«Δεύτερον αν μειώσουμε τον φόρο, ευνοούμε τους έχοντες. Κάποιον που έχει υψηλά εισοδήματα, αυτό δε θα τον επηρεάσει», πρόσθεσε.

Ο ίδιος κατέληξε δε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 4 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις στα ενεργειακά που είναι επιδοτήσεις απευθείας στους καταναλωτές. «Δεν είναι αρκετά, αλλά δεν μπορούν τα κόμματα να λένε πράγματα χωρίς να τα κοστολογούν. Η κυβέρνηση πάει βήμα- βήμα».