ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - «Καλοδεχούμενες οι εκλογές»

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε απευθείας σύνδεση με την Αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Δείτε ζωντανά:

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας, πριν η μοιραία πολιτική της σημερινής κυβέρνησης μετατρέψει τη γενικευμένη κρίση σε γενικευμένη κατεδάφιση. Σε κοινωνική και εθνική τραγωδία», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αμέσως, έστρεψε τα πυρά του σε βάρος του πρωθυπουργού. «Η αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά ζει το μύθο της τελειότητάς της. Τέλειοι, με την πρωτιά σε νεκρούς στην πανδημία. Τέλειοι με την πρωτιά στην ακρίβεια. Τέλειοι, με την πρωτιά στις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος. Τέλειοι στη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, το νόμο και την τάξη, έτσι που να έχει γίνει η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τόση τελειότητα μόνο αυταρχικά ή και ακόμα χειρότερα καθεστώτα παράγουν στην προπαγάνδα τους», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» τις εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του τις ζητάει και έξι μήνες, ρίχνοντας, όμως, βέλη σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ξέχασε τη δέσμευση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε με φλεγματικό τρόπο την κατηγορία που εξαπέλυσε εναντίον του η κυβερνητική πλευρά, πως σε πρόωρες εκλογές οδηγεί ο «τοξικός λόγος της αντιπολίτευσης», υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του», για να προχωρήσει σε «damage control, όπως λένε και στο Columbia».