ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η μοίρα του λαού μας

Ε. Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται η μοίρα του λαού μας

Πυρά κατά του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ξεκινώντας με την ιστορική φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι την Κυριακή κρίνεται η μοίρα του λαού μας, αφού το διακύβευμα των εκλογών είναι «αν θα μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε να μην οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία στον εκφασισμό της και κάλεσε τους πολίτες να μην επιτρέψουν να μπουν στη Βουλή οι οπαδοί του Χίτλερ και οι νοσταλγοί της δικτατορίας, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πορεύτηκε προεκλογικά κρυπτόμενος, αποφεύγοντας το διάλογο και μην κάνοντας κουβέντα αυτοκριτικής και προσέθεσε με νόημα: «Οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009 έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία το 2012».

Στη συνέχεια έθεσε στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ, που κόλλησε από τη Νέα Δημοκρατία «το μικρόβιο της αλαζονείας και της τζάμπα πολιτικής», σημειώνοντας ότι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας «μας οδηγούν έξω από την Ευρώπη, στην απομόνωση, στη φτώχεια».

«Η παράταξή μας δεν οδήγησε ποτέ την Ελλάδα σε ήττες και ταπεινώσεις, αλλά αντιθέτως αναγκαστήκαμε και πήραμε την ευθύνη να διαχειριστούμε κρίσεις και ταπεινώσεις που δημιούργησαν άλλοι», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.