ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής από Μυτιλήνη: Η Τουρκία να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν παίζει

Κώστας Καραμανλής από Μυτιλήνη: Η Τουρκία να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν παίζει
«Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την ένταση στην περιοχή. Όμως δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο»
INTIME NEWS

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό, αλλά και στα τρία βασικά έργα, που αλλάζουν τη Μυτιλήνη

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα - Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Μυτιλήνης» έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό, αλλά και στα τρία βασικά έργα, που αλλάζουν τη Μυτιλήνη.

«Όσο και αν η Τουρκία επιμένει να επαναφέρει στο τραπέζι τα σενάρια αναθεωρητισμού, που φτάνουν έως το αδιανόητο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τόσο εμείς, η Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση θα σηκώνουμε ακόμα ψηλότερα το ανάστημά μας», διαμήνυσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει την καλή γειτονία και πιστεύει σε αυτήν, σημειώνοντας: «Αν αυτό το συμμεριστεί και η Τουρκία, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, κακό του κεφαλιού της. Αυτή θα βγει χαμένη».

«Αποβλέπουμε σε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, όχι όμως χωρίς κόκκινες γραμμές. Επιδιώκουμε την ειρήνη στην περιοχή μας, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να απαντήσουμε και σε κάθε πρόκληση», τόνισε.

«Οτιδήποτε άλλο θέτει η Τουρκία πλην της οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας των νησιών και ΑΟΖ, που είναι η μόνη διαφορά προς επίλυση, εντάσσεται στην σφαίρα του παραλόγου», ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Και πρέπει όλοι να ξέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αναβαθμισμένες και ενισχυμένες, είναι έτοιμες να επιτελέσουν τον σκοπό τους. Να προστατεύσουν την πατρίδα μας και τους πολίτες της. Και αυτό οι γείτονές μας πρέπει να το γνωρίζουν. Η Ελλάδα δεν παίζει. Γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή, με πανίσχυρες διεθνείς συμμαχίες. Έχει αυτοπεποίθηση, ισχύ και αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Υπογράμμισε επίσης ότι: «Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την ένταση στην περιοχή. Όμως δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο» και σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, γνωρίζουν πλέον καλά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ασφάλειας και της σταθερότητας».

«Η Ευστρατία, η Μαρίτσα κι οι άλλες υπέροχες γιαγιάδες μας παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπισμού»

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού προβλήματος, για το οποίο δεν έφεραν ευθύνη, αλλά κλήθηκαν να το διαχειριστούν χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και στήριξη από την Πολιτεία.

«Στην πραγματικότητα, βιώσατε από πρώτο χέρι, και με τον πιο επώδυνο τρόπο, πώς εφαρμόστηκε στην πράξη η πρώτη φορά Αριστερά. Τι σημαίνει να ορίζουν την τύχη ενός τόπου, πολιτικοί χωρίς την αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά και χωρίς την συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία. Απέναντι σε ένα ζωτικό σημείο της πατρίδας μας που έβλεπε τον τόπο του να μεταλλάσσεται βίαια, χωρίς κανείς αρμόδιος να προσπαθεί να το αποτρέψει», συνέχισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Όμως οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε και κάτι ακόμα. Ότι εσείς, παρά τα όσα συνέβαιναν εδώ, παραδώσατε μαθήματα γνήσιου ανθρωπισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Και βεβαίως δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλον παρά μόνον σε εσάς, στους πολίτες της Λέσβου. Όπως ήταν η Ευστρατία, η Μαρίτσα κι οι άλλες υπέροχες γιαγιάδες μας, που έδωσαν ανιδιοτελώς στοργή και φροντίδα σε αμέτρητα παιδιά. Αυτή είναι η πραγματική ανθρωπιά. Αυτή είναι η ουσιαστική αλληλεγγύη. Και την προσφέρατε χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα».

Ροή Ειδήσεων