ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες, ωραίες και υποψήφιες για τη Βουλή

Νέες, ωραίες και υποψήφιες για τη Βουλή

Τα «αουτσάιντερ», οι «σταθερές αξίες» και οι «φιναλίστ» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Εύα Καίλη : « Η καλτσοδέτα τραγουδάει ακόμα»

Κατά την περασμένη ταραγμένη κοινοβουλευτική περίοδο έδειξε πως έχει κότσια να τα βάλει με το φαλλοκρατικό κατεστημένο της Βουλής, όταν ο συνάδελφός της και «σύντροφος» στο ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης την αποκάλεσε «καλτσοδέτα». Ο λόγος για την γνωστή πλέον Εύα Καϊλη που δίνει τη μάχη του «σταυρού» στην Α' Θεσσαλονίκης με αξιώσεις στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται μέλος του βενιζελικού μπλόκ και γι αυτό το προηγούμενο «καθεστώς» στο ΠΑΣΟΚ την είχε θέσει στο περιθώριο. Σε κάθε περίπτωση πάντως αξίζει να την (ξανά)δούμε στην Βουλή.

Έλενα Ράπτη : «Από την Θεσσαλονίκη με... «Αγάπη»»

Αν και οι περισσότερες προβολές γίνονται για την εντυπωσιακή της εμφάνιση, πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η 'Ελενα Ράπτη έχει να επιδείξει σπουδαίο κοινωφελές έργο. «Έστησε» την κοινωνική οργάνωση «Αγάπη» και όργωσε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει για την τεράστια σημασία των μεταμοσχεύσεων. Η νεαρή βουλευτής φαίνεται να μην τρομοκρατείται από την παρουσία των εσωκομματικών της αντιπάλων στην Α' Θεσσαλονίκης καθώς φαίνεται να προηγείται με «απόσταση στήθους»

'Ολγα Κεφαλογιάννη « Μεσογειακό ταπεραμέντο»

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η «μετακόμιση» της κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α' Αθήνας έδωσε έναν καλό λόγο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την ΝΔ, «σταυρώνοντας» την ίδια. Η κυρία Κεφαλογιάννη, αν και νεαρή στην ηλικία, θεωρείται έμπειρη κοινοβουλευτικά και ένα από τα στελέχη που θα αξιοποιήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία.

Η νέα φουρνιά

'Ελλη Κοκολιού «Δαγκωτό...»

Εντυπωσιακή δυναμική εμφανίζει η υποψηφιότητα της ευειδούς Ελλης Κοκολιού στο υπόλοιπο Αττικής με το ΠΑΣΟΚ καθώς φαίνεται να εκτοπίζει με άνεση τις «παραδοσιακές» δυνάμεις της συγκεκριμένης περιφέρειας. Η ίδια σε συνέντευξή της εξήγησε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές καθώς « ως νέος που πλήττεται περισσότερο από την ύφεση και την έλλειψη προοπτικής δεν δέχομαι την απαξίωση, την ηττοπάθεια και τα σταυρωμένα χέρια. Έχω μάθει, με τη μικρή μου εμπειρία, ότι μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή, μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες». Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1985 και μεγάλωσε στη Βάρη και στη Βούλα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και στις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Πόπη Καλαϊτζή «Μελαχρινή απειλή»

Αποτελεί τη νεότερη εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλο και διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια έπαρχος Λαγκαδά. Η νεαρή ιατρός παρά τις επανειλημμένες προτάσεις για κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι η πρώτη φορά που βάζει υποψηφιότητα, επιχειρώντας να σπάσει το γυναικείο άβατο της Β' Θεσσαλονίκης για τα δύο μεγάλα κόμματα. Όπως η ίδια αναφέρει «Μετά το 2010 είχα αποφασίσει να αφοσιωθώ στην καριέρα μου. Ωστόσο, λόγω της συγκυρίας αποφάσισα να αποδεχτώ αυτήν την πρόταση. Γιατί πιστεύω ότι δεν μπορείς να περιμένεις από άλλους να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας»... Πάντως φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι όσοι θα εμπιστευτούν τα δικά της χέρια και θα την ψηφίσουν.

Αγνή Σμπόνια «Τόπο στα νιάτα...»

Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται και όπου αποφάσισε να είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει σε δημόσιο δημοτικό σχολείο. Είναι η μόνη πανελλαδικά υποψήφια που δημοσιοποίησε το Πόθεν έσχες της με δική της πρωτοβουλία και το ίδιο πρότεινε για όλους τους υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε και παρέμεινε μόνη...