ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές

Πλακιωτάκης:  Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές
«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας
INTIME

«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε πως «Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020», τονίζοντας ότι «υπάρχει πίεση και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα».

Όπως ανέφερε «σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση, ενώ σε σχέση με το 2020 είναι συν 50%. Φανταστείτε, στην κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, και τη φετινή χρονιά έχουμε συν 50%. Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά».

Μάλιστα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα στελέχη του λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας».

«Οι όποιες καταγγελίες γίνονται, διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές» είπε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και εστίασε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του λιμενικού σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Ροή Ειδήσεων