ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεπτό προς λεπτό η δήλωση Βενιζέλου

Λεπτό προς λεπτό η δήλωση Βενιζέλου

Τα εκλογικά αποτελέσματα και την διαφαινόμενη τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

21:55 Εμείς θα βοηθήσουμε ολόψυχα από τη θέση που θα έχουμε στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει.

21:54 Τις επόμενες ημέρες πρέπει να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την οικονομία, την πολιτική. Πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση με ευθύνη και ικανότητα λήψης αποφάσεων. Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει τη δύσκολη και υπεύθυνη δουλειά ώστε να λειτουργεί η χώρα με ασφάλεια. Είπαμε σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Αυτά που είπαμε προεκλογικά, τα λέμε και τώρα.

21:53 Έχει νόημα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε κοινή βάση. Αυτή η πιθανότητα κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να διερευνηθεί. Αλλά με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ταχύτητα. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή.

21:52 Ο Ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε καμία από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως προτείναμε. Απορρίφθηκε ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης, όπως ήθελε η ΝΔ. Από την άλλη, δεν δόθηκε η εντολή για έναν δρόμο εντός ευρώ αλλά εκτός μνημονίου.

21:51 Ευχαριστώ τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσδιορίσουμε εξ αρχής την φυσιογνωμία της παράταξης. Αυτή είναι και η προσωπική μου υποχρέωση. Θα επιτελέσω το καθήκον μου έχοντας συνείδηση της ιστορίας. Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας.

21:50 Πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του έθνους. Η ιστορία θα κρίνει. Άλλαξαν τα εκλογικά μεγέθη της παράταξης αλλά παραμένει αμετάβλητος ο ιστορικός πυρήνας μας.

21:49 Στη δική μας πλάτη στήθηκε ο ψεύτικος χορός της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

21:48 Σεβόμαστε την επιλογή του ελληνικού λαού