ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Βουλής οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου

Εκτός Βουλής οι στενοί συνεργάτες του Γ.  Παπανδρέου

Εκτός Κοινοβουλίου αποφάσισαν να αφήσουν οι ψηφοφόροι σχεδόν το σύνολο των στενών συνεργατών του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που βρέθηκαν στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας το 2009 και ταυτίστηκαν μαζί του σε πλήθος επιλογών.

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, εκτός Βουλής θα μείνουν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου (εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ το 2009 και μετέπειτα υπουργός Οικονομικών του μνημονίου), ο κ. Γιάννης Ραγκούσης (Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το 2009 και μετέπειτα υπουργός Εσωτερικών, Υποδομών και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος (στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος της Βουλής και παρ' ολίγον... πρωθυπουργός), η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπανδρέου, μετέπειτα υπουργός Υγείας και αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών), καθώς και ο κ. Παύλος Γερουλάνος (πολύ στενός συνεργάτης και μετέπειτα υπουργός Πολιτισμού).

Από την ομάδα των λεγόμενων και ως «κηπουρών», ο κ. Δημήτρης Δρούτσας διατηρεί τη θέση του στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη απολαμβάνει τη θέση της Πρέσβειρας της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.