ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιόκας: Να στηριχτούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής

Γκιόκας: Να στηριχτούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής
Ο Γιάννης Γκιόκας.

Την στήριξη τους στους κατοίκους των περιοχών περιμετρικά της Πεντέλης, αλλά και σε όσους δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, εξέφρασε κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, με επικεφαλής τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννη Γκιόκα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση, χωρίς καμιά καθυστέρηση «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπει τέλος στον εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, για να στηριχτούν οι κάτοικοι, αλλά και για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις».

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν πάει άλλο μ’ αυτήν την πολιτική», ζητώντας επιτέλους ένα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας και διαχείρισης των δασών «με επίκεντρο την πρόληψη, που κοστίζει κάθε χρόνο σε καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, σε κινδύνους πάνω απ’ όλα για την ανθρώπινη ζωή».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Γκιόκα:

Επισκεφθήκαμε σήμερα τον δήμο της Παλλήνης και συγκεκριμένα τις περιοχές της Μάριζας, της Ανθούσας και άλλους οικισμούς, που έχουν υποστεί καταστροφές. Εκφράσαμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της περιοχής, τους πυροσβέστες και εθελοντές, που ακόμη και αυτή τη στιγμή δίνουν μια τιτάνια μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Σε όλες τις περιοχές υπάρχουν δεκάδες κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και καλλιέργειες, που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, μέχρι και ολοκληρωτικές καταστροφές. Ταυτόχρονα, ολόκληροι οικισμοί παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ρεύμα, ζήτημα το οποίο πρέπει άμεσα να επιλυθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, των δήμων και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπει τέλος στον εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, για να στηριχτούν οι κάτοικοι, αλλά και για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις σε καμιά άλλη περιοχή σε ολόκληρη η χώρα. Επείγει επίσης, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα, με έκτακτη χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να διασφαλιστεί η στήριξη, στέγαση και φιλοξενία των πυρόπληκτων κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων είναι στην κυριολεξία στον δρόμο. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών, αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων στο 100%. Δεν πάει άλλο μ’ αυτήν την πολιτική.

Δεν πάει άλλο με την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας και διαχείρισης των δασών με επίκεντρο την πρόληψη, που κοστίζει κάθε χρόνο σε καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, σε κινδύνους πάνω απ’ όλα για την ανθρώπινη ζωή.