ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Προκαλούν την ακυβερνησία παραμένοντας στις καρέκλες

Π. Καμμένος: Προκαλούν την ακυβερνησία παραμένοντας στις καρέκλες

Δριμεία επίθεση σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τους κατηγόρησε ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη χώρα πλην των μνημονίων, καθώς και ότι προβάλλουν την ακυβερνησία ενώ την προκαλούν οι ίδιοι παραμένοντας στις καρέκλες.

«Δεν συγκαλούν καν τις ΚΟ τους ομάδες, φοβούνται την ανατροπή τους από την καρέκλα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ο λαός με την εντολή της 6ης Μαΐου έστειλε ένα σαφές μήνυμα, δεν τρομοκρατείται πλέον ο Ελληνας, όσο μας απειλείτε τόσο μας δυναμώνετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ψήφο ανοχής στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος λέει «όχι» στην ψήφο ανοχής και προανήγγειλε ότι κατά την απογευματινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα θέσει ξεκάθαρες προϋποθέσεις.

«Το μόνο δίλημμα», συμπλήρωσε, «είναι "ναι" ή "όχι" στο μνημόνιο. Το 68% του λαού είπε "όχι"».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να δώσουν «μια λύση τώρα».

Όπως είπε, στο χέρι κάθε ΚΟ είναι να ζητήσει από τους αρχηγούς είτε να παραιτηθούν από την αρχηγεία, είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές».

«Καλούμε σε πανστρατιά όλους τους Έλληνες όχι για να παραδώσουμε τη χώρα, αλλά για να προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας. Καλούν σε πανστρατιά όλους του υποστηρικτές του μνημονίου, χάρισμά τους», συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Καμμένος έθεσε πέντε προτεραιότητες, για τις οποίες κάλεσε όλους τους βουλευτές με αντιμνημονιακό προσανατολισμό να πάρουν θέση:

- Καταγγελία των δανειακών συμβάσων

- Καταγγελία των μνημονίων

- Διαγραφή του χρέους

- Τιμωρία των ενόχων

- Ανακήρυξη της ΑΟΖ