ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα ισχυρή ομάδα του «πρωινού καφέ» της ΝΔ

Η νέα ισχυρή ομάδα του «πρωινού καφέ» της ΝΔ

Ποια τα νέα πρόσωπα και τι σηματοδοτούν οι αλλαγές που αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με προσθήκες και δύο μικρές αλλαγές θα συνεδριάζει από αύριο ο «πρωινός καφές» της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να διατηρήσει τον πυρήνα της ηγετικής ομάδας, χωρίς να κόψει στενούς του συνεργάτες, πλην των κ.κ. Κ. Μπούρα και Θ. Σκορδά.

Σε αντίθεση με όσα ακούστηκαν, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης ουδέποτε ετέθη εκτός, ενώ πολύς λόγος έγινε και για τον κ. Γιώργο Μουρούτη, που θα πρέπει να τονίσουμε ότι ουδέποτε μετείχε στη σύνθεση του «πρωινού καφέ».

Τα νέο σχήμα αποτελείται από τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Σταύρο Δήμα, Ανδρέα Λυκουρέντζος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Σταμάτη, Γιάννη Μιχελάκη και Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές

Η νέα σύνθεση βρίσκει αναβαθμισμένους τους δύο αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Σταύρο Δήμα και Αντώνη Σαμαρά, ενώ θεσμικό ρόλο έχει η συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του εκπροσώπου Τύπου, κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Μιχελάκης αξιολογήθηκε ιδιαίτερα θετικά η παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού θεωρήθηκε ότι προβάλλει δυναμικά τις θέσεις του κόμματος. Ως εκ τούτου, θα αναλάβει εκ νέου το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής.

Η συμμετοχή των κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθου Λαζαρίδη επιβεβαιώνει την σταθερή εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από τον κ. Σαμαρά.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σύνθεση παίζει αδιαμφισβήτητα η συμμετοχή του κ. Β. Μεϊμαράκη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είναι άριστος γνώστης των κομματικών μηχανισμών ενώ διαθέτει ερείσματα και μεγάλη αποδοχή στη βάση των παραδοσιακών ψηφοφόρων.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ διαθέτει διαύλους επικοινωνίας με την «καραμανλική» πτέρυγα.

Βέβαια, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, αφού η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον. Το newsbomb.gr θα σας κρατά ενήμερους για τις αλλαγές εντός των κομματικών μηχανισμών, μιας και αυτοί είναι που εν πολλοίς κρίνουν και την έκβαση των εξελίξεων.