ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Δεν υπάρχει πλειοψηφία για αντιμνημονιακή κυβέρνηση

Π. Καμμένος: Δεν υπάρχει πλειοψηφία για αντιμνημονιακή κυβέρνηση

Την έλλειψη πλειοψηφίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης αντιμνημονιακού μετώπου διαπίστωσαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.

Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης αντιμνημονιακού μετώπου», αφού δεν συγκεντρώνεται ο αναγκαίος αριθμός των 120 –έστω- βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συνομίλησαν τόσο για θέματα οικονομίας όσο και για τα επιμέρους και διαπίστωσαν διαφωνίες για τα θέματα της ονομασίας των Σκοπίων, για τη λαθρομετανάστευση και για τη Θράκη.

Πάντως, ο κ. Καμμένος παρέπεμψε στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα γίνει εφόσον του επιστραφεί και η τρίτη διερευνητική εντολή. «Αν τα άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να αποσύρουν τις υπογραφές τους και να μετέχουν σε οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων», είναι κάτι που θα διερευνηθεί στη σύσκεψη υπό τον κ. Παπούλια, διευκρίνισε.