ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση επισημαίνουν οι κοινωνικοί φορείς

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση επισημαίνουν οι κοινωνικοί φορείς

«Καμπανάκι κινδύνου» για άμεση σύσταση κυβέρνησης κρούουν με επιστολή τους οι πρόεδροι της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, του ΠΣΕ και του ΙΣΑ.

Στην επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς, που υπογράφουν ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Δ. Ασημακόπουλος πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ο Β. Κορκίδης πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου η κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και ο Γ. Πατούλης πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνεται ότι: «Η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση στο αδιέξοδο, καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να παραταθεί η ακυβερνησία για τουλάχιστον ένα μήνα, εξανεμίζοντας ακόμα και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας της χώρας.

Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τα θεσμικά όργανα όσο και από τις αγορές είναι άκρως δυσοίωνα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας. Τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση, εδώ και τώρα.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης.

Ζητούμε να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας, με αποστολή να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να διαπραγματευθεί τη βελτίωση των όρων του μνημονίου και ιδιαίτερα εκείνων που επιτείνουν την ύφεση και εμποδίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα είναι σήμερα η μοναδική επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας και να προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία. Κάθε άλλος δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή».

Ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει ότι πλέον, κάθε ώρα που περνά φέρνει τη χώρα μας σε δύσβατα μονοπάτια που μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και ότι η αγορά, η οποία τους τελευταίους μήνες προσδοκούσε σε ένα σταθερό κλίμα και στην αποκατάσταση της ρευστότητας, βρίσκεται και πάλι στα όρια της απόγνωσης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων