ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι παρέδωσε ο Νικήτας στον Σαμαρά

Τι παρέδωσε ο Νικήτας στον Σαμαρά

Σειρά «γαλάζιων» βουλευτών επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Συγγρού, τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι χαμηλές επιδόσεις του κόμματος στις εκλογές, οι διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες αλλά και το κάλεσμα για «πανστρατιά», στα υπόλοιπα διαμερίσματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, μονοπώλησαν όπως ήταν φυσικό τις συναντήσεις.

Τα βλέμματα, όπως ήταν φυσικό τράβηξαν περισσότερο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Το περιεχόμενο των συναντήσεων κρατάται μέχρι τώρα επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, ο κος Κακλαμάνης είχε δημοσίως προαναγγείλει τη σημερινή συνάντηση, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, και είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανένωση της κεντροδεξιάς. Οι δυο άνδρες φέρονται, σύμφωνα με ευρισκόμενους εκείνη την ώρα στη Συγγρού, πως συμφώνησαν στην αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών και ύπαρξης επαφών, τις επόμενες ώρες, προκειμένου η ΝΔ να απευθυνθεί στο σύνολο του κόσμου της κεντροδεξιάς.

Ο κος Κακλαμάνης, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, παρέδωσε στον αρχηγό της ΝΔ και ένα κείμενο που συνέταξε ο ίδιος, το οποίο ουσιαστικά εμπεριέχει τις θέσεις του σχετικά με το πώς θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να κινηθεί, σε περίπτωση που βρει μπροστά της μια ακόμη προεκλογική περίοδο.