ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη, εκείνος επίμονα αρνείται

Οικονόμου: Η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη, εκείνος επίμονα αρνείται
INTIME NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί ακόμα μια φορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές

Για επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη αφενός να αρνείται να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του και αφετέρου να αρνείται την «πραγματικότητα», όπως σημειώνεται, πως η Ελλάδα δεν έχει το predator, κάνει λόγο σε δήλωση απάντηση ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον καλεί εκ νέου να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για να λάβει λεπτομέρειες για την υπόθεσή του.

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν» σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».