ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη του πρωθυπουργού

Κατρίνης: Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη του πρωθυπουργού
INTIME NEWS

«Η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% στον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Σκάϊ» αναφορικά με την υπόθεση Predator και την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ότι «πρόκειται για μια δυσώδη υπόθεση η οποία βλάπτει σοβαρά και νομίζω με μη αντιστρεπτό τρόπο τη διεθνή εικόνα της χώρας».

«Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα της εμπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου σε θέματα υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων παίζει στα μεγαλύτερα μέσα του εξωτερικού και από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση η οποία υποπίπτει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα ψέμα στο άλλο» σημείωσε.

«Έγινε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ήρθε ο κ. Γεραπετρίτης και είπε ότι δεν παρακολουθεί η ΕΥΠ κανένα πολιτικό πρόσωπο. Μετά από πέντε ημέρες αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, το ίδιο διάστημα στο οποίο επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί το λογισμικό το Predator, το οποίο ξέρουμε ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και ο πρωθυπουργός εχθές αντί να αναλάβει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη, γιατί ο ίδιος τον Ιούλιο του 2019 υπήγαγε την ΕΥΠ στην δικαιοδοσία του, προτίμησε να πει, εάν είναι δυνατόν, νόμιμη η επισύνδεση, παρακολούθηση πολιτικού προσώπου του αρχηγού του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος και να μεταφέρει τη ευθύνη στον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε, όπως επίσης και τον διοικητή της ΕΥΠ» ανέφερε.

Ο Μ. Κατρίνης τόνισε ότι «υπάρχει άμεση πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για το μπάχαλο που υπάρχει στην χώρα. Δεν μας απάντησε, πρώτον για ποιον λόγο παρακολουθείτο το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και το δεύτερον, δεν μας είπε τίποτα για το παράνομο λογισμικό το Predator, ποιος το χρησιμοποιεί στην χώρα και εάν είναι δυνατόν η ίδια η ΕΥΠ να μην γνωρίζει ποιος το χρησιμοποιεί».

Σχετικά με την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από κυβερνητικές πηγές, σημείωσε ότι «καταρχάς, δεν έχει γίνει καμία όχληση από δημόσιες αρχές και από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ; Έχει τοποθετηθεί κάποιος; Πέρασε μέσω της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Bουλής; Επειδή προφορικά ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο κ. Δεμίρης, είναι ο καινούργιος διοικητής της ΕΥΠ; Υπάρχει μια διαδικασία.

Δεύτερον: Από ποιον ενημερώθηκε (ο Νίκος Ανδρουλάκης); Από τον κ. Γεραπετρίτη; Ο οποίος δέκα ημέρες πριν είπε ψέματα στην Βουλή λέγοντας ότι δεν παρακολουθούν το τηλέφωνο κανενός πολιτικού στη χώρα; Έχει καμία αξιοπιστία αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πλέον μετά την σωρεία ψεμάτων και ψεύτικων διαρροών προς την δημιουργία εντυπώσεων; Είναι σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και δικαιωμάτων».

«Η χώρα δυστυχώς είναι ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη του πρωθυπουργού. Τρία χρόνια έχει υπαχθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην δικαιοδοσία του πρωθυπουργού. Παρά την προσπάθεια του να μεταβιβάσει την ευθύνη στον κ. Δημητριάδη και στον κ. Κοντολέοντα, είναι σαφέστατο ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% στον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε στη συνέντευξή του:

«Η Εξεταστική Επιτροπή που έχουμε ζητήσει μαζί με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πάλι μια επιτροπή που η πλειοψηφία θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο για να ρίξει συσκότιση. Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα και δημιουργούν θέμα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών της χώρας».