ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να μάθουμε πόσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Τσίπρας: Να μάθουμε πόσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την υπόθεση παρακολουθήσεων. 

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στη δημοσιότητα. Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από «προσχήματα που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν».

Επισημαίνει δε, ότι «το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Όπως και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο facebook:

«Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Όπως και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο.

Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν.

Όλα στο φως, εδώ και τώρα».