ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλλογλου: Δεν κατήγγειλα παρακολούθηση Μητσοτάκη

Τέλλογλου: Δεν κατήγγειλα παρακολούθηση Μητσοτάκη
INTIME NEWS

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατέθεσε στον Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη» διευκρίνισε ο Τάσος Τέλλογλου μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος που με ανάρτησή του στο twitter άφηνε να εννοηθεί πως ο πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα συνακροάσεων δήλωσε πως «δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. ‘Αρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά» συμπλήρωσε.

Στοιχεία και ονόματα

«Ονόματα προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταιρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας, όπως η Intellexa, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων» σχολίασε επιβεβαιώνοντας ότι τού ζητήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα.