ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας θέλει να γίνει Τσάβες

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας θέλει να γίνει Τσάβες

Σφοδρή επίθεση κατά του Α. Τσίπρα εξαπολύει σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δηλώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιμείται τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης υποστηρίζει πως «οι ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες κάτω από πλήρη σύγχυση και για το λόγο αυτό έδωσαν τόσο μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα. Οι Έλληνες θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό».

Ο κ. Πάγκαλος κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου, επισημαίνοντας πως «αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους της, τότε τα χρήματα που έχει θα τελειώσουν στις επόμενες έξι εβδομάδες και θα έρθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο».

Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν», ξεκαθαρίζει ο κ. Πάγκαλος.

«Η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό. Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες», σημειώνει με νόημα ο κ. Πάγκαλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.